SOL & väme

Idag är det precis en vecka kvar av min tid som tonåring,min tid som barn.Japp sen ska man ju va vuxen,allmänbildad & klok.Ähh skit snack,jag kommer aldrig bli vuxen och jag tror nog inte att någon riktigt känner att "NU är jag vuxen". Min mamms säger att hon fortfarande inte känner sig vuxen så varför skulle då jag göra det vi fjuttiga 20 års ålder? Men det är även morsdag idag och efter som jag inte kunde fira min kära mor på plats så skickade jag ett mms ist (skrev en kort hälsning på ett kolegeblock och fotade mig själv med texten på blocket,EGO men tror hon blev glader ;-) ) Nu sitter jag på balkongen tillsammans med min klassisk och modernsamhällsteori bok.Det är rikrigt varmt i solen,som utomlandsvärme nästan.Håller på att flyta bort och det är på gränsen till FÖR varmt att sitta här och skriva.Men jag klagar INTE,älskar solen såklart! :-)

Hoppas ni har en bra dag!!

/Mg

Maj 29, 2010

Åhhhh jag vill INTE,fick sån panik nu idag.Det handlar bara om några dagar sen ska jag lämna Örebro.Vackra fina kära Örebro,staden som har blivit som hemma för mig.Det gör ont i hjärtat av den tanken,på ett sätt vill jag bara bo kvar här till hösten.Kommer till och med att bli jobbigt att lämna Granrisvägen,även om jag verkligen ogillade det till en början och trodde aldrig att jag skulle känna någon "hemmakännsla" över mitt boende.Men det GÖR jag,det här är såå hemma för mig,jag trivs bättre än vad jag någonsing kunde tro att jag skulle göra!Visst det ÄR jobbigt att dela kök IBLAND men oftast så störs jag inte av det.Igår var jag själv hemma och jag hatar det,så tyst i hela lägenheten.Vid det här laget så är jag ju van vid att de andra stökar och har sig på sina rum,det är så mycket trygghet av att veta att man inte är själv.

Jag vet att du Johanna vill att jag ska va kvar här och får ett litet hopp när jag skriver det här.Jag tänker inte säga att jag aldrig mer kommer flytta tillbaka hit för det tror jag nog inte själv på,som sagt jag trivs i den här staden och är hemma för mig så varför inte.Det är även lagomt långt hem,17 mil och stracks över två timmar med tåget till Borlänge.Ingen fara trotts att jag hatar den där sträckan,HUR många gånger har jag åkt den igentligen!? haha det är några gånger.Innan jag flyttade dit så åkte jag dit varje helg,fredags tåget framme kring 19 tiden och hem på söndag med 20.01 tåget,var i Borlänge stracks efter 22 och måndagen därpå skulle man börja jobbet kl 6.00.Så höll vi på till en början..innan både jag och T flytta hit.

MEN jag måste bort,vet inte vad jag vill utbilda mig till så ser tyvärr ingen anledning till att jag skulle stanna här till hösten.När jag väl kommer på vad jag vill så återvänder jag kanske hit,staden står kvar men inte personerna i den.Jag behöver ett äventyr,jag måste få uppleva och göra något nytt.Snart ska jag säga hejdå till mitt hem,min stad och de få personerna jag känner här.Det gör ont,smärta rakt igenom.Även om jag skulle bo kvar så är inget sig likt sig då,för mycket minnen för att jag skulle stanna.Det är dags att släppa taget och gå vidare,dags att bli kär i en ny plats.Jag vet vad jag vill även om jag vart klyven på vägen.Det här blir nog bra :,-) Men sorgligt är det rätta ordet..

"Tog tåget ner, du skulle dumpa mig
Bättre på plats än genom telefon
Jag visste inte vad som väntade
Första semestern på fyra år
Som jag förstod var vi förälskade
Du sa att ingen vart så bra som jag
Vi talade om allt och älskade
Jag låna pengar och kom till din stad
Varför ska man tänka på
någon annan än sig själv?
Ego...
Du skulle dumpa mig, dumpa mig
Bättre på plats än genom telefon
Na na na na
Du skulle dumpa mig, dumpa mig
Bättre på plats än genom telefo-o-on"

Jag tror den här sommaren kan bli bra trotts allt,kanske riktigt bra till och med :-)

/M

Hallå där !







Jag kollar på Roast på Berns nu och det börjar spåra ur så jäkla mycket,haha! Jag sitter här och skrattar för mig själv medans Lillan ska springa över tangenterna.Hahah det här var nog det bästa avsnittet jag sett.När det räknas upp vilka som tackat nej till att delta i programmet, "fröken ur,blondinbellas pappa,pappan i telia reklamen,han om paddlar kanot i götakanlafilmerna,naken-janne,kissi..."och en massa andra sjuka.Så måste Henrik Schyffert tända ett ljus som att det var en minnesstund för några som gått bort haha.

Känns som jag börjar att bli sjuk,inge roligt.Jag ska sova nu,kan ju va en bra idee. Åhh,jag har ätit fil tidigare och tallriken med skeden i står kvar på bordet och lillan ska såkart försöka springa iväg med skeden i munnen och nu har hon kladdat fil över halva bordet.Jag börjar tvivla på att det är en hamster jag har..

Vecka 24 & 25 kommer jag att isolera mig och vara okontakt bara så att ni vet fram över ;) Jag är gla men nervös!

Natti på er!!

/M

PISS..väder och sånt :/

Sitter och kollar ut genom fönstret på regnet som öser ner utanför.Har tusentals tankar i huvudet och önskar att jag bara kunde få slippa dem.Beslut att ta,frågetecken som bubblar upp och stressad för både det en och det andra.Det är kort om tid nu och den har gått allt för fort.Så många nya planer och tankar har kommit på sista tiden,saker har förändrats fort på kort tid,knappt så jag själv hinner med.Dagens lilla besked gjorde inte heller att jag känner mig gladare.Idag är en depp dag en sån sag då man bara vill krypa under täcket och inte prata med någon.Jag skai inte sitta här och beklaga mig mer!

Jag saknar er mina gullisar,ses snart hoppas jag!!



Dom kommer till Örebro i morgon och jag hade mer än gärna gått då jag missa dem i Borlänge senast



/M

Ny vecka

Dagens seminarium gick bra,skönt att bocka av en sak.Nu är det "bara" hemtentan kvar som ska in den 4 juni,sen är skolan slut. Det här halvåret har vart långt,känns inte som att det var sex månader sedan första dagen vi skulle samlas i bibblans aula och delades in i grupperna,känns snarare som minst ett år sedan.Rundvandringen med min grupp "samvetet" och jag träffade Marika som från början skulle ha gått med mig men kom in på sitt första handval,vilket var lite tråkigt för hon verka vara riktigt trevlig.Så Träffa jag Maria som vart min pärla i skolan,har fixa det mesta tillsammans och överlevt långtråkiga förelsningar tack var henne. Idag är tanken att jag ska börja med tentan,pusst och stön. Fick reda på igår att ÖB har ändrat så att vi får bo här gratis över sommaren från och med 15 juni så nu kan jag bo här månaden ut och betala samma hyra som jag skulle betalt om jag flyttade ut efter halva månaden.Skönt så kan jag flytta ur sakerna lite senare och behöver inte bo hos Johanna som tanken var,hade vart tvungen att bo i en resväska under den tiden och det skippar jag gärna. Nästa vecka fyller jag 20,herre jäklar vad fort tiden går. Tråkigt att fastrarna & farmor skulle dra till London, saknar farmor.Vill hem till hon och fika och va liten som jag kunde göra när jag bodde hemma. Senaste gången jag var hemma och hon kom ner för att hälsa på mig så var jag inte hemma.

Håller på att ladda upp lite kort från Firande av Malins 20 års dag på facen nu,det var nog på tiden :-)





Nej,nu ska jag ringa min saknade vän Petra :-)
Ha en bra dag i solen mina vänner!!

/M

i like


soligdag!!

Skulle ha haft en heldag i skolan idag men efter som läran var sjuk så blev det inget.Jag klagade inte efter som det hade vart riktigt tråkigt att behöva sitta inne hela dagen med tanke på vilket underbart värder vi har.Jag har spenderat dagen med Johanna,alltid lika trevligt! Vi har vart ute och gått,snackat död på tiden,ätit glass i skuggan för det var FÖR varmt i solen haha svenskar.Vart och handlat lite behövliga men tråkiga saker har vi också hunnit med.Hon får alla problem att kännas enkla att tackla,bara en blick så får hon mig att le igen. Alla skulle behöva ha en Johanna Almgren :-)




"Man förtjänar den man älskar och som älskar en själv för den man är" 

Kram mina vänner!
/M

I

Jag saknar min andra halva så sjukt mycket just nu.Skulle göra mycket för att spola tillbaka tiden till veckan i Side.Sitta ute på kvällarna och bara prata om allt och inget.Inga problem och ingen klocka,bara du & jag och ett den härliga värmen.Skratta dagarna igenom åt saker bara du och jag kan skratta åt,så jäkla underbart!! Darling,ingen kan få mig att le som du kan. Ses snart!!

och Mamma,jag älskar dig! ♥


/Eran M

Kära dagbok ...

Idag har jag vart i skolan på en föreläsning.Vart mest långtråkig och tycker att mia ska ta och komma tillbaka till skolan nu! Har vart en vända på stan och även klippt mig. Jag har bestämt mig för att behålla längde över sommaren ock klippa kort till våren istället. Känns i alla fall fräscht att få bort det slitna :-) Senare drog jag och Johanna till motions spåren och körde 2,5 milaren hahaha..hmm jaa typ ;-) Jag älskar verkligen att J säger "Nu måste vi ha koll på vart den röda svänger av så att vi inte fortsätter in på den gula" Vi skämtar om att vi säkert kommer prata så mycket så att vi missar vart vägarna delar sig. Och VEM är förvånad över att det blir precis så haha. Jag -"Johanna nu är det gult på träden" J "OJ,ja men vi drar tillbaka,bakaom den där stora stenen tror jag vi skulle ha svängt in" Åhh,ja det kom många stenar men ingen väg. Vi hade lyckats snacka så förbannat mycket (SOM VANLIGT) så vi hade helt missat vart vi skulle svänga av men tillslut kom vi rätt.Det duggade lite redan när jag gick hem ifrån och sista biten från J tillbaka hem så började det regna rejält.Hann precis in innan det började ös ner.Det var en skön runda så här på kvällen så hoppas på att sova gott inatt. Det är så härligt för ibland när jag går hem från skolan och paserar förbi kårenhuset så står det en dj där och spelar musik över halva skolområdet..riktigt trevligt,blir så glad då.Och idag när vi började närma oss slutet av spåren satt några killar vid en eldstad och spelade gitarr och sjöng (det lätt faktist rätt bra också) det var bara så härligt,så sommar ..så mycket mys.Jag skoja lite och börja köra fingret,dom ropa dit oss men vi log och körde vidare. "körde" "kör" det ordet används flitigt nu på sista,vet inte varför men säger det allt för ofta nu höhö.

I morgon åker jag till Olso för några dagar.Arbets intervjun är på fredagen och på måndag är Norges nationaldag.Det blir nog trevligt!
Tråkigt att åka buss i fem timmar själv bara,ingen mallan att tjöta med :(

Jag hade tänkt att försöka packa lite nu innan jag går och lägger mig så jag slipper det i morgon,får se vad det blir av det..är riktigt trött nu.

BIlder från Malins 20 års firande kommer,har bara inte fått över dom till datorn ännu..men jag lovar dom kommer..dom kommer ;-)

Ha en bra helg!

/M

vackra ting som gör livet underbart!

Jag satt på tåget och det var dags att öppna kuvertet som jag inte skulle få öppna fören vi sagt hejdå. Jag väntade tills vi paserat Ludvika och sen kunde jag inte hålla mig längre. Med musik i öronen öppna jag det,kuvertet som doftade trygghet innehållande fem femhundralappar några norska mynt,ett foto med en söt mening på bakisdan av och brevet.Direkt jag sett fotot tårfylldes mina ögon och jag bara log,tittade en stund och läste på baksidan.Kollade ut genom fönstret för att inte personen brevid skulle se att jag satt med en tår rinnandes från ögat,samtidigt som jag hade fotot på den lilla tjejen i min hand.Jag läste brevet och innan jag läst klart första meningen så hade jag börjat skratta för mig själv.Där satt jag,torka tårar och skratta i min ensamhet.Jag bara log,mitt leende var nog upp till ögonen och personerna runt omkring måste ha undrat vad jag höll på med.Jag kunde inte sluta skratta och le,den sista timmen på tåget satt jag för mig själv och bara var nöjd.Så jäkla nöjd! Det var det finaste brev jag någonsin fått och jag ska bevara det väl. Jag kommer somna gott inatt,jag ska tänka på oss på dig och på framtiden.


/Din M

Läxa från hyresvärden.. haha

Är det illa när ÖBO plingar på för att kolla hur städat vi har och skriver en lapp om att vi till nästa vecka ska ha diskat och tagit bort soporna!? (alltså INNE i VÅR lägenhet!) han kommer tillbaka för en kontroll då. Min tanke var "är det ett skämt" Undra om jag måste ha städat mitt rum också haha. Ska man inte få ha hur man vill i sitt egna hem? "Ni kan väl snygga upp lite bara" (han pekar runt om i köket) skriver en lapp och går sin väg. Men är väl så det fungerar i ett studentboende,tänkte bara om någon skulle plinga på hemma i Borlänge,kliva in och sagt "ja jag ser ju att ni har lite disk på bänken och sopor i hallen,ska vi säga att det är borta tills den 14/5" haha jaja jag tyckte iaf att det var lite konstigt att en främmande människa ska komma och säga hur städat man ska ha det :P Vi hade tydligen fått någon lapp om städning men jag trodde givetvis det handlade om utomhusstädning av "gården" och jag läste inte så mycket mer om det,när jag kom hem här om dagen var det något som inte stämmde. Tänkte "finn ett fel" hmm ytterdörren där nere var borta vilket vi säkert också fått någon lapp om.Det kanske är dags att jag börjar läsa ÖBOs lappar trotts allt :-)


Sista rycket inför tentan sen KÖÖÖRS det :-D


Jag&Mallan med de små flickorna från Avesta eller kanske va det Ludvika,jag minns ej.


Mycket fin närbild på mig och fröken Hagberg :-)


Du,jag & vinet i morgon...jag tar med mig 1 liters sprite den här gången ;-)
Felicia jag log för mig själv när M skrev att det bjuds på mat och VIN,haha. Inge illa menat M,de vet du!
(Jag började skriva på en lång förklaring till dom som inte förstog men la ner den när jag insåg att
det blev för rörigt,bilden har i alla fall inget med vin att göra och jag dricker helst inte varken rött eller vitt tyvärr)


Taget från mappen "bilderna vi aldrig fick se" ?


Alfred & jag P&L 09 :-)


ÄLSKA Mallan dans och Michis "vad fan håller hon på med,ta mig härifrån" blick!!


Malin skratta,hon skrattar alltid förutom när hon är arg.Jag skratta med,jag skrattar
inte heller när jag är arg..bara när jag är med Malin då skrattar jag fast att jag slagit i lilltån,då blir jag arg,
fast jag skrattar ju ändå ja om jag är med Malin alltså..inte annars :-)


Dom försöker se skötsamma ut,men jag vet då kort som säger något annat men jag är snäll
och ska inte hänga ut....några rumpor ;-)


På freeedag ska här dansas natten lång!!! hoho


Hej hopp i morgon KÖR vi för dig dig dig!! :-D


pusspuss

/Eran M

bläää blaahaa

Jag har ingen konsentration för fem öre,ögonlocken vill liksom slåihop allt mer för varje mening jag läser i den här tegelstensboken. Nej,den handlar inte om tegelstenar men den är i stort sett lika tung,men om den hade handlat om stenar så hade det vart mer intressant än det jag läser om nu.Jag slapp i alla fall kopiera boken,ett pluss för dagen.



Nu ska en av tjejerna & hennes pojkvän laga "trerätters",dom brukar göra det några gånger i veckan.Det innebär att dom är i köket i timmar och sitter där och har romantiksk middag.Och det rivs ALLTID morötter,efter som köket är alldeles utanför mitt rum så är det svårt att undgå dem,vad det gör och allt vad det säger. Jag börjar tröttna på att ha delad lägenhet med främmande över osociala människor! Jag fick ett mejl av tjejen jag hyr utav,får se hur länge jag ska bo kvar här,tänkte ta ett snack med fröken J om det där. Låt se  vad som händer i juni.



God morgon :-)

Skönt det är att komma upp i tid,har vart uppe sen 8 och jag var konstigt nog inte allt för trött när klockan ringde.Jag kom på att jag bör införskaffa ett tvättställ för när man måste hänga tvätten på tork i gardinstången så är det på tiden va? haha. Men jag ska försöka att inte dra på mig nå mer sker innan flytten så det blir så lite som möjligt att klara sig på två bil lasser.Så gardinstången får duga tills vidare! Jag ska snart ta en kopp kaffe och fortsätta dä jag var igår i min samhällsteoribok.Klockan 12 ska jag möta Mia vid stadsbibblan för att kopiera lite från hennes bok,då jag har fel upplaga av boken inför tentan.Men jag kom på igår att min nog fungerar rätt bra så slipper nog kopiera alla 70 sidorna.Det hade nog även blivit rätt dyrt :S Så min dag kommer bestå av plugg och kanske en promenard när jag behöver paus. har tankarna på många andra håll då mycket ska fixas nu ;-) men inge mer om det nu,moha!

Ha en fin dag för det ska jag försöka ha!!

Kram

/Eran M

Min helg i det lilla vimmerlandet :-)

Vid nio på valborgs morgonen rullade tåget mot småland,hade byten i Halsberg,Kattrineholm och sedan Linköping.Väl framme i Linköping där jag hade haft vänte tid i 45 min så gick alla på tåget och det var smockfullt,det var ett litet skit tåg med bara två vagnar.Så efter ett tag så kom dom på att alla va tvugna och gå av tåget för vi var för många så vi skulle ta ett annat tåg.Blev 35 min sena men efter några om och men var jag på väg mot Vimmerby.Det är bara så typsikt,det är inte första gången det bli krångel när man ska åka tåg.När jag klev av tåget och väl var framme vid den lilla sationen så kännde jag hur nervositeten kom och jag skojjar inte när jag skriver att mina ben skaka till.När jag fick synd på Nea så gick det inte att sluta lee,nu var det på riktigt,hon fanns och hon var lik sig från kort jag sett genom åren.Vi krama om varandra utan att riktigt fatta att vi verkligen sågs nu.Vi körde runt en vända och hon visade mig lite olika saker innan vi åkte hem till hennes familjs hus.Vi satt i några timmar och bara pratade om allt & inget,vi hade lite att ta igen.Senare fixa vi oss,köpte kött till kvällen grillning och drog vidare till en av hennes vänner.Det va jätte kul att få träffa de människor som hon pratat om genom tiden,gammla kompisar om jag gott och väl kände till.Kortfattat så bestog valborgskvällen av grillning och "jag har aldrig".Vi kom hem rätt så tidigt och somnade snabbt efter vi lagt oss.

På lördagen så pratade vi sönder tiden utan problem,det blev mycket kärleks snack och gamla minnen.Att kunna sitta och prata med en preson man aldrig har träffat om saker som hänt en när man exempelvi gick i 7:an och att den minns det,det är rätt sjukt.Vet inte hur jag ska förklara.Jag kunde säga saker som hänt henne något år tillbaka som hon själv knappt kom ihåg.Vi vet så mycket om varandra så det var bara så naturligt att sitta och ha djupa snack.På eftermiddagen så var vi på en dansshow som några från N´s klass hade anordnat som projektarbete i skolan (N har gått ett år extra då hon böt program men vi är lika gamla,för den som blir förvirrad nu). Shown var jätte bra och jag älskar verkligen att kolla på dans.Jag kommer alltid ångra mig att jag slutade dansa,vilket jag alltid gör lite extra efter en uppvisning.Minns hur roligt jag tyckte det va vid varje gång man skulle ut på en där scenen på cozmoz eller i maserhallen typ,ja det var tider de.Det var några killar med också som var grymma verkligen! Och hur SEXIGT är det inte med killar som kan dansa!? Grrr!! Efter skowen så träffa vi på några killkompisar till henne som var i v-by och hälsade på.Vi drog med dom på grillkväll vilket var mycket trevligt :-)

Lite tråkigt att det var dåligt väder hela helgen och typiskt att det blev strålande sol på söndagen när jag skulle spändera större delar av dagen på olika tåg. Vi tog en promenad innan det var dags att åka hem. Helgen gick fort och jag är jätte glad att vi äntligen sågs,det kommer nog bli svårt att hitta datum som passar båda då frågen Glad oftast är uppbokad,men vi hoppas kunna ses inom en hyffsat kort tid.Det var lite tråkigt att säga hejdå när vi inte vet hur lång tid det tar tills nästa gång men vi vet i alla fall att det bli fler gånger och att chansningen var lyckad :-) Fick sällskap av hennes kompis till Linköping och sedan börja nästa tåg krångel,stracks innan vi rulla in i kattrineholm så la tåget av.Anledningen var att dom hade slagit av strömmen i ledningarna ovanför tåget för några hade setts på spåret och polisen samt brandkåren va tvugna att komma dit och leta upp personerna.Så där blev vi ståendes i 40 min och mina andra två byten var körda.Jag fick åka med till Västerås och vänta en timme på Gbg tåget för att sen hoppa av i Örebro,två timmar senare än beräknat.Väl framme så gick inte min buss fören om 40 min,så underbart.Haha men jag kom hem och jag var nöjd trotts den långa resan :-)

Hur som helst,jag är evigt tacksam att jag läste tidningen Julia och att jag satt in den där annonsen om att "Matilda i Dalarna" söker brevvänner haha ;-) Och mest glad är jag över att vi lyckats hålla kontakten i alla dessa år. Jag kallar det riktig vänskap ♥








Föresten,när jag väntade på tåget i Linköping i fredags så passade jag på att ringa tillbaka till killen i Oslo angående arbetsintervjun.Han ville att jag skulle ha vart på den tisdagen eller torsdagen förra veckan,vilket jag inte kunde.jag hade också precis kommit hem från Oslo dagen före han ringde.Jag tänkte i alla fall ringa tillbaka och saga att jag inte kunde va tillbaka förens vecka 19,tänkte att det skulle va på tok föresent och att dom inte skulle vänta tills det passa mig.Men det var inga problem så på fredagen nästa vecka ska jag dit :-) Kan ju säga att det är typ en klädes affär. Jag är nöjd att jag får komma på intervju,så mycket mer förväntningar har jag nog inte,kan ju inte säga ett datum då jag kommer befinna mig i olso helt ännu. Men jag är nöjd! :-)

Nu ska jag sova,har tvättstugan tidigt i morgon.

Natti!

/M

:-)

Tänkte skriva ett inlägg om hur helgen har vart nere i småland,men först ska jag ta en promenad i det fina vädret :-)

Föresten så gör jag tummen ner till anonyma kommentarer,även om jag kan gissa mig fram till de flesta men det är tråååkigt!

Ha en bra dag mina vänner!!

/M

RSS 2.0